محل تبلیغات شما

مناقشات تاریخی» بعنوان بخشی از تاریخ، همزاد واقعه و موتور محرک تاریخاست. در واقع بخشی از علت پویائی و تداوم تاریخ را باید در درون منطق مناقشاتتاریخی جستجو کرد. بنا براین همانگونه که تاریخ بدون واقعه معنا ندارد، واقعه بدونمناقشه بازیگران در باره اهداف، تصمیمات و نتایج، موضوعیت خود را از دست می دهد. چنین برداشتی از تاریخ بیش از آنکه حاصل مباحث نظری و روشی، یامطالعات گسترده وقایع تاریخی باشد، حاصل زندگی در متنانقلاب و جنگ، بعنوان بزرگترین وقایع تاریخ معاصر ایران است. بنا براین در این یادداشت پرسش ازعلت شکل گیری مناقشات تاریخی به صورت کلی و یا در موضوعات خاص و تداوم تاریخی آن،محل بحث و نقد و بررسی اس، با این معنا که؛ چگونه مناقشات تاریخی که بعنوان بخشی ازپارادایم غالب بر "نگرش تاریخی" سیطره داشته و تداوم تاریخی را امکان پذیر می کند،تدریجاً کمرنگ و فراموش می شود؟ آیا کنار گذاشتن مناقشات تاریخی بمعنای به حاشیهراندن بخشی از تاریخ و سرآغاز  برآمدنتاریخ جدید نیست؟

فرض من بر این است که مناقشات تاریخی با واقعه متولد و بخشی از تاریخاست. رویکرد مناقشه ای به رخدادها و پژوهش در باره ان بیشتر ابعاد مناقشه را توسعه می دهد واز طریق پژوهش، انتشار اسناد و یا استدلال برطرف نخواهد شد. برای نمونه آیامناقشات تاریخی درباره مشروطیت با وجود پژوهش، انتشار اسناد و استدلال هایی کهصورت می گیرد، برطرف شده است؟ بنابراین چگونگی فراموشی مناقشات تاریخی، در مقایسه باچگونگی شکل گیری و تداوم وقایع تاریخی، از اهمیت بیشتری برخوردار است. زیرا شکل گیری و تداوممناقشات با وجه تاریخی شدن واقعه» و مهمتر از ان با "نگرش به تاریخ" نسبت دارد، ولی فراموشی در حالی صورت می‌گیرد کهموضوع و درونمایه مناقشه تاریخی وجود دارد، ولی تداوم ان دستخوش چالش شده وموضوعیت خود را برای مناقشه از دست داده است.

تأملی بر تحول در مفهوم و مصداق جنگ – بخش اول

مناقشات تاریخی چگونه برطرف می شود؟

بررسی تجربه جنگ با عراق، با روش مقایسه ای یا نقد درونی؟

تاریخی ,مناقشات ,تاریخ ,تداوم ,بخشی ,مناقشه ,مناقشات تاریخی ,بخشی از ,و تداوم ,شکل گیری ,از تاریخ ,پژوهش، انتشار اسناد

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آقای با کلاس بهائیت شناسی tencamisre tintsusabka cocktofenpa liteconrai breezcelweelas maisourdafin هوای تازه FRESH AIR reentcurdeho