محل تبلیغات شما

دکتر هادی نخعیبا وجود آنکه پس از مرگ عزیزانمان، ازجمله مرحوم دکتر هادی نخعی، تأثراتروحی اولیه به تدریج کاهش یافته و امکان نگاه به تفکر و عملکرد آنها را برای مافراهم می کند، در عین حال گرد و غبار برآمده از گذشت زمان و تغییر شرایط، موجبغفلت از  ضرورت تأمل و بازبینی تلاش ها واقدامات آنها می شود. در برابر این دوگانگی اجتناب ناپذیر چه باید کرد؟

حوزه مطالعات جنگ به اعتبار مسئله امنیت ملی و تاریخ نگاری ابعادی- نظامی آن، دو موضوع اساسی است که راویان جنگ در مرکز مطالعات و تحقیقاتجنگ» در سطوح و با روش مختلف به آن پرداخته اند. بنابراین برای شناخت رویکردها وروش‌های مورد استفاده و تداوم آن، باید نسبت به تلاش‌های راویان شامل تفکر وعملکرد پژوهشی آنها در این حوزه، توجه صورت بگیرد.

این مهم یا به شکل ساختاری باید از سوی مرکز اسناد صورت بگیرد که ازسوی راویان بنیانگذاری و توسعه داده شده است، یا در چارچوب هویت کانون راویان»انجام شود. در واقع اامات و نیازمندی های این بررسی و نتایج آن بیش از آنکه فردیو یا خانوادگی باشد، باید بصورت ساختاری و روشمند انجام شود.

با ملاحظه یاد شده، فرصت را مغتنم شمرده، می خواهم از جایگاه مرحومدکتر هادی نخعی در مطالعات جنگ یاد کنم. به نظرم نخعی در حوزه مطالعات جنگ بهدلایلی که به آن اشاره خواهم کرد، یک استثناء و متمایز از دیگران بود. این باور رااز ابتدا داشتم و به مناسبت های مختلف بیان می کردم. چنانکه در یک جلسه، مرحوم دکتراردستانی سئوال کرد؛ منظورت چیست که همیشه این موضوع را طرح می کنی؟ نمی دانم آیافرصت شد تا به ایشان پاسخ بدهم یا خیر، ولی برای روشن شدن این موضوع و اهمیت آن، میتوان به فرآیند مطالعات و نتایج عملکرد مرحوم نخعی رجوع کرد.

1- مرحوم نخعی به لحاظ شخصیتی، چند ویژگی اساسی داشت که شامل؛ سختکوشی و پشتکار چشم گیر، فکر عمیق و توانایی بررسی موضوعات، در دو سطح جزیی و کلان بود.مطالعه آثار وی در زمینه های مختلف از جمله درباره نقش گروه های ی و کارکردی- امنیتی آنها علیه انقلاب، در میان دوستان و همکاران دفتر ی سپاه متمایزاست و می تواند ابعاد فکری و روشی نخعی را آشکار کند.

2- تلاش های مرحوم نخعی در حوزه روش شناسی» مطالعه جنگ ایران و عراق،نقش اساسی در شکل گیری ساختار پژوهشی مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ و روشمندی تلاشراویان و پژوهشگران داشت. بر این باور هستم که بدون تلاش‌های فکورانه و سخت کوشانهو پیگیرانه نخعی، شاکله و روش تاریخ نگاری جنگ شکل نمی‌گرفت، چنانکه ساختار پژوهشیروزشمار جنگ نیز به سرنوشت روشنی منتهی نمی‌شد.

اگر آنچه ذکر شد بعنوان خطوط کلی تلاش های فکری و عملی مرحوم دکترنخعی در سطح رویکردی و روش‌شناختی محسوب شود، ضرورت پرداختن به اندیشه و عملکرد ویدر حوزه مطالعات جنگ، بیش از گذشته روشن می شود.

تأملی بر تحول در مفهوم و مصداق جنگ – بخش اول

مناقشات تاریخی چگونه برطرف می شود؟

بررسی تجربه جنگ با عراق، با روش مقایسه ای یا نقد درونی؟

جنگ ,مرحوم ,نخعی ,های ,مطالعات ,دکتر ,مرحوم دکتر ,نخعی در ,و عملکرد ,در حوزه ,تفکر و

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پایه اول تا ششم ابتدایی2- رضایی(چمران) ..Me is typing پی سی - وان sijuggbigca دانلود آهنگ جدید ruepouslylum outacaggu قفسه‌: نقد و نگاه من به کتاب‌هایی که خوانده‌ام Qafase.IR hillilure Wholesale Elite Jerseys Hot Sale, 100% Cotton For Cozy!