محل تبلیغات شما

با فرض اینکه تاریخ هر دوره، با تاریخ نگری و تاریخ نگاری آن دورهنسبت دارد، بنابراین مشخصه‌های تاریخ نگاری هر دوره تاریخی را باید در ذیل مشخصه‌هایتاریخی و تفکر تاریخی همان دوره مورد بررسی قرار دارد. بر این اساس این فرض که؛ میانشرایط در یک دوره تاریخی، همچنین باورداشت‌های تاریخی در نگرش، روش ثبت و انتشارگزارش‌ها، پیوستگی وجود دارد»، ملاحظاتی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهم شد:

1- حمله عراق به ایران و واکنش دفاعی جامعه ایران، در مجموع مشخصه‌هاییک دوره تاریخی را بر محور موضوع و مسئله جنگ شکل داده است که به دهه جنگ وانقلاب» شناخته می شود. ملاحظه یاد شده در تبیین علت وقوع جنگ در چارچوب نظریهپیوستگی جنگ و انقلاب»، در نتیجه نقش اساسی دارد.

2- تفکر تاریخی و روش تاریخ‌نگاری جنگ، تحتتأثیر مشخصه‌های تاریخی زمان واقعه یعنی دهه جنگ و انقلاب قرار دارد که همچنان ادامهداشته و بدیلی برای آن به وجود نیامده است. به عبارت دیگر؛ خطوط اصلی تفکر و روشتاریخ نگاری جنگ، به معنای باورداشت‌های حاکم بر نگرش به وقایع جنگ و ثبت و ضبط آندر چارچوب پیوستگی جنگ و انقلاب، منجر به توسعه مفهوم دفاع مقدس» شده است.

2- با پذیرش پیوستگی میان شرایط حاکم بر هردوره تاریخی با تفکر تاریخی و روش ثبت وقایع تاریخی، موضوع دیگری را می‌توان موردتوجه قرار داد. به این معنا که نقد» هیچ دوره تاریخی در همان دوره امکان پذیرنیست. زیرا نقد یک دوره تاریخی، بدون پایان یک دوره تاریخی امکان پذیر نخواهد بود.با این توضیح، آیا دوره تاریخی جنگ ایران و  عراق در معرض نقد قرار گرفته است؟ نشانه های آنکدام است؟

تأملی بر تحول در مفهوم و مصداق جنگ – بخش اول

مناقشات تاریخی چگونه برطرف می شود؟

بررسی تجربه جنگ با عراق، با روش مقایسه ای یا نقد درونی؟

تاریخی ,دوره ,جنگ ,تاریخ ,روش ,یک ,دوره تاریخی ,جنگ و ,یک دوره ,و روش ,تفکر تاریخی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

rehandfese طرح سفال-پوشش سقف-ورق رنگی-سقف شیب دار فال حافظ {{ تعبیر و دیدگاهی جدید }} سی ان سی CNC pheliloconf آتش بگیر....! Michael's memory وبلاگ نمایندگی شهر کرد Thelma's notes ماکس مارکت