محل تبلیغات شما

  بحث درباره ضرورت تغییر درروش شناسی مطالعات جنگ را با ارجاع به دلایل و عوامل مختلف می توان مورد توجه قرارداد. انجام این مهم به معنای نفی آنچه هم اکنون صورت می‌گیرد، نخواهد بود. مسئلهمهم این است که رویکرد و روش ها، تابع مسائل و نیازها و شرایط است. منطق نقد هم ازهمین مسیر شکل گرفته و جابجایی‌ها، حتی با تأخیر سرانجام صورت خواهد گرفت.

آنچه پیش از این در مواجهه با تجربه جنگ ایران و عراق، برای تبیین درحوزه تاریخ نگاری و یا تبلیغ و ترویج فرهنگ و ارزش‌ها صورت گرفته است، ابتدا متأثراز ضرورت‌های دفاع در برابر و مقاومت در برابر فشار دشمن بود. بعدها نیزضرورت حفظ نظام ارزشی و فرهنگی جامعه در برابر گسترش فرهنگ توسعه اقتصادی، موجبتوجه به حفظ ارزش های دوران دفاع مقدس شد.

وجود پرسش و ابهام درباره مدیریت تصمیم‌گیری و تأثیر آن در جنگ،بمثابه رویکرد انتقادی، هم اکنون همپای تاریخ نگاری توصیفی و ترویج فرهنگ و ارزشهای دوران دفاع، گسترش یافته است. مهمترین نتیجه این وضعیت این است که نسبتی میانمطالعات و پژوهش های تاریخی با پرسش‌های موجود در جامعه، همچنین با نیازهای آینده وجود ندارد. برای غلبه بر وضعیتکنونی باید رویکرد و روش های جاری مورد بازبینی قرار بگیرد.

پیش از این ضرورت های عملی برای دفاع در برابر دشمن و آشنایی جامعه باوقایع، منطق توصیف و تبیین تاریخ جنگ را شکل داد. اما نسل پس از جنگ دیگر درگیراامات زمان واقعه نیست، بلکه با پیامدهای جنگ و روایت‌های متفاوت و مناقشه‌آمیزدرباره وقایع، مواجه است. ریشه وضعیت کنونی هم تداوم رویکردها و روش‌های گذشته استکه موجب پیدایش نهادگرایی» در تاریخ نگاری جنگ شده است. به این معنا که چرایی وچگونگی وقوع رخدادهای جنگ در ذیل نقش سازمان‌های نظامی در جنگ مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین محدویت دسترسی عمومی به اسناد و سایر ملاحظات، مانع از ظهور روایت های جدید وپاسخگو شده است. با این توضیح، اگر پژوهش ها باید در پاسخ به نیازها باشد، نقطه عزیمتبرای تعریف نیازهای کنونی دو چیز است:

   1) ابهامات و پرسش های نسل جدید که تحت تأثیر پیامدها و نتایج جنگ قراردارد.

   2) نیازهای حال و آینده جامعه، بر پایه تجربه گذشته.

بدون پاسخ به نیاز اول، نیاز دوم تأمین نخواهد شد. زیرا در صورت تردیددرباره واقعیت‌های تاریخی، استفاده از تجربه جنگ برای آینده امکان پذیر نخواهدبود. به همین دلیل باید با نقد و بررسی رویکردها، روش ها و روایت‌های کنونی ازتجربه جنگ با عراق، راه را برای فهم جدید، با مشخصه اقناع کنندگی» و پاسخگویی» گشود.

تأملی بر تحول در مفهوم و مصداق جنگ – بخش اول

مناقشات تاریخی چگونه برطرف می شود؟

بررسی تجربه جنگ با عراق، با روش مقایسه ای یا نقد درونی؟

جنگ ,های ,روش ,هم ,تجربه ,تاریخ ,در برابر ,است که ,تجربه جنگ ,تاریخ نگاری ,و ترویج

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Willene's memory مطالب اینترنتی پایان John's life chlorpochensrac اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب کبری سلام الله علیها لوازم آرایشی و تجهیزات آرایشگاهی یین یانگ ؛ مرجع دانلود اپلیکشن و بازی اندروید 30xi Keneth's page