محل تبلیغات شما

با فرض اینکه تاریخ با تفکر و زیست اجتماعی یک جامعه نسبت دارد،بنابراین تجربه رخدادهای بزرگ تاریخی در ابعاد ی- اجتماعی و نظامی- امنیتی،موجب خودآگاهی جدیدی از وقایع و برقراری نسبت جدید میان تاریخ با جامعه می‌شود و دراین فرایند، انتظار از تاریخ و روش تاریخ‌نگاری دستخوش تغییر می‌شود. اامات تغییردر رویکرد و روش به تاریخ و تاریخ‌نگاری، حاصل وقوع انقلاب در جامعه ایران و آرمان‌گراییانقلابی، همچنین تجربه جنگ با عراق است. بنابراین جامعه ایران هم اکنون درگیرشرایط و واقعیّاتی است که ریشه در رخدادهای بزرگ تاریخی دارد. بنابراین ارزیابی صحتتاریخ‌نگاری موجود، در نسبت میان واقعیات تاریخی با وقایع در گذشته، به پاسخ هایجدیدی نیاز دارد که بدون تغییر در رویکرد و روش تاریخ‌نگاری حاصل نخواهد شد. برپایهتوضیح شده این پرسش وجود دارد که؛ آیا تاریخ نگریو در نتیجه رویکرد و روش تاریخ نگاری در ایران، متاثر از تحولات بزرگیتاریخی در حال تغییر است؟ در صورت پاسخ مثبت، دلایل و نشانه های آن کدام است؟ سمتو سوی آن چیست؟ در این پرسش ضرورت تغییر در رویکرد و روش تاریخنگاری، با تأثیر ازوقایع بزرگ انقلاب و جنگ پذیرفته شده است، در غیر این صورت پرسش مورد بحث موضوعیتنخواهد داشت.

نگرش تاریخی جدید در حال شکل گیری است که بر پایه خودآگاهی حاصل ازتجربه جنگ و انقلاب و تحولات ی شکل گرفته است. این نگرش، با تفکر سنتی بهتاریخ بعنوان گذشته و جستجوی اسناد برای فهم و بازسازی آن تفاوت دارد. نگرش کنونیدرونمایه ی دارد و با ارجاع تاریخی، به سمت الگوهای جدید ی حرکت خواهدکرد. برای فهم این موضوع باید گزاره های ی- تاریخیِ رو به گسترش را در فضایمجازی و گفتمان عمومی در باب قدرت و ت مشاهده کرد. گزاره‌های یاد شده حتی درموضوعات فرهنگی و اجتماعی، ناظر بر پیش فرض‌های ی- تاریخی است.

روح حاکم بر تفکر و روش تاریخی در دوره جدید، با رویکرد انتقادی بهت و قدرت، جامعه و فرهنگ نسبت دارد. امری که در نسبت با تجربه انقلاب و جنگشکل گرفته است. در این فرایند رجوع به تاریخ با نقد معطوف به تغییر همراه است. رویکردکنونی به تاریخ برای جستجوی امر حال و تعریف نسبت ها برای تغییر و نه صرفاً اطلاعاز وقایع گذشته است. به همین دلیل روش روایی و توصیف وقایع گذشته، پاسخگوی مطالباتی و اجتماعی برای تغییر نیست، بلکه بررسی‌های تاریخی به روش تحلیلی و منتقدانهمورد انتظار است.

تأملی بر تحول در مفهوم و مصداق جنگ – بخش اول

مناقشات تاریخی چگونه برطرف می شود؟

بررسی تجربه جنگ با عراق، با روش مقایسه ای یا نقد درونی؟

تاریخ ,روش ,تغییر ,تاریخی ,ی ,رویکرد ,و روش ,رویکرد و ,در رویکرد ,به تاریخ ,تغییر در

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Robert's game خدمـــات کامپیــــوتری ربیـــــعی قرن 21 پنج نشانه ظهور؟ stupecimra دکتر فیض الله نیازی وبلاگ امیر Xem kèo bóng đá crosilicad سایت مناقصات