محل تبلیغات شما

اشاره:

پیش از این یادداشتی را درباره نقش فرماندهان و مسئولین در جنگ ومرجعیت آنها برای پاسخگویی به پرسش‌های جنگ نوشتم که از سوی خانم جمشیدی مورد نقد قرارگرفت. فارغ از آنچه خانم جمشیدی نوشته اند که برای بحث و بررسی موضوعیت دارد،بنظرم مسئله مورد نزاع» هنوز روشن نشده است. با این ملاحظه، در یادداشت اخیر تلاشکرده ام تا مسئله روشن شود.

*************

فرض من بر این است که؛ گفتمان کنونی درباره موضوعات، وقایع و مسایل جنگایران و عراق، بیش از آنکه حاصل نتایج تلاش‌های پژوهشگران یا مشاهدات راویان و ناظران،از طریق روایت و تاریخ نگاری جنگ باشد، حاصل عملِ تاریخی و گفتار و نوشتار فرماندهانو مسئولین جنگ است. بعبارت دیگر؛ جنگ و نتایج آن حاصل تفکر، تصمیم گیری واقدامات مسئولین ی و فرماندهان نظامی در برابر دشمن م است. بنابراین همان‌گونهکه هدف‌گذاری، تصمیم‌گیری و اقدامات مسئولین و فرماندهان جنگ، روند حوادث و تحولاترا در زمان جنگ تحت تأثیر قرار داد، هم اکنون نیز گفتمان غالب بر محور گفتار ونوشتار فرماندهان جریان دارد.

برابر مفروض یاد شده، شاکله و جهت‌گیری تاریخ‌نگاری جنگ، در دوره حضورفرماندهان، بیش از آنکه تابع تلاش پژوهشگران باشد، متأثر از تلاش و اقداماتفرماندهان، مسئولین و اسناد موجود در این زمینه است. تأثیرگذاری رسانه‌ها وپژوهشگران غربی را باید بیشتر در شکل گیری رویکرد انتقادی و پرسش‌های جنگ، همراه بانقش اپوزیسیون ی مشاهده کرد. بنابراین همچنان فرماندهان و مسئولین برای طرحمباحث و پاسخ به پرسش‌ها، مرجعیت دارند. زیرا گفتار و نوشتار فرماندهان، به دلیلمسئولیت در زمان جنگ و اشراف بر واقعه، در مقایسه با سایر تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد،بیشتر از سایر مراجع، از قدرت شفاف سازی» و اقناع‌کنندگی» برخوردار است.

به این اعتبار، تاریخ نگاری جنگ در آینده»، حتی پس از فرونشستنالتهابات و مناقشات دورانِ حیات تاریخ سازان»، از دو مسیر عبور خواهد کرد: نخست؛ استنادبه سخنان و آثار فرماندهان و مسئولین جنگ و دیگری؛ از طریق نقد و بررسی تصمیمات،اقدامات و اظهارات آنها خواهد بود. این ملاحظه بیش از آنکه متأثر از نقش فرماندهانو مسئولین جنگ باشد که هست، به دلیل رویکرد و روش تاریخ‌نگاری واقعه محور، نقلی ومستند است که تاریخ را در تاریخ محصور» و مناقشات را نهادینه خواهد کرد.

تأملی بر تحول در مفهوم و مصداق جنگ – بخش اول

مناقشات تاریخی چگونه برطرف می شود؟

بررسی تجربه جنگ با عراق، با روش مقایسه ای یا نقد درونی؟

جنگ ,فرماندهان ,مسئولین ,تاریخ ,اقدامات ,نقش ,فرماندهان و ,و مسئولین ,از آنکه ,جنگ و ,مسئولین جنگ

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Nicholas's page dredagfunle بیا فان باشیم couducsico crowcilgoli بهینه سازی سایت | بهینه سازی وب سایت | سئو مَه خوبان داستان.رمان. تبلیغات اینترنتی | بازاریابی اینترنتی | تبلیغات برای صادر کنندگان retusemi